top of page

Vår historie

Gevir skulpturene i interiørserien REiN bringer fjellheimen inn i hjemmet i form av tidløse og varige unikaer fra Jotunheimen. Produktene er komponert med kompleks geometri skapt av utvalgte gevirer. Med egenutviklede verktøy og metoder for tilpasning av hvert gevirelement, skapes skulpturelle verk som skiller seg ut og fascinerer.

REiN interiør er inspirert av natur, råmaterialer og håndverkstradisjoner i fjellbygdene Vågå og Lom øverst i Gudbrandsdalen. Gevirene brukt i interiøret kommer fra fritt vandrende reinflokker i Jotunheimen – en bærekraftig utnyttelse av en ressurs som ellers ville gått tapt.

Orsolya-Haarberg-1.jpg

Fotograf og interiørdesigner Orsolya Haarbergs kjærlighet til naturen og det nordiske lyset uttrykker seg i alle hennes kreasjoner.

Orsolya (1977) er opprinnelig fra Ungarn og utdannet landskapsarkitekt. Da hun flyttet til Norge i 2005, gjorde hun sin lidenskap for fotografering til yrke.

Hun har vunnet en rekke internasjonale priser og utmerkelser som fotograf. Merittlisten omfatter utstillinger internasjonalt, fire bøker i syv forskjellige språk og publisering av fire fotoartikler i National Geographic magazine globalt. Hennes pågående foto-prosjekt omhandler norske fjell.

Etter femten år på reisefot i Norden bosatte hun seg i 2020 i vakre Vågå, i hjertet av Fjell-Norge. Her etablerte hun Fjellheimen Galleri. I kunstgalleriet formidler Orsolya også interiøret hun har laget for hånd av naturmaterialer samlet inn lokalt.

I prosjektet «REiN – naturlig nordisk» har Orsolya fordypet seg i reingevir fra Jotunheimen som råmateriale og estetisk inspirasjon. Orsolyas observasjonsevne er utviklet og skjerpet gjennom flere tiår med naturfotografering. Med dyp forståelse og respekt for fjellets økosystemer overføres gevirenes naturlige former til interiør som møter menneskets behov. Orsolya komponerer interiør basert på naturens egne prinsipper, eller omskaper de organiske formene i en ny konseptuell helhet. I interiørserien REiN avstemmes naturskapt detaljrikdom i en unik helhet.

Om
kunstneren

Ønsker du å kontakte meg?

Takk for at du tar kontakt!

Orsolya Haarberg

Fjellheimen Galleri AS
Orgnummer: 926 647 288

+47 994 24 007

post@fjellheimengalleri.no

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Takk

Konseptutvikling og utstillingen er gjennomført med støtte fra GRØNN FRAMTID og INNOVASJON NORGE.


Miklós András Leits, du bidro til å heve estetikken og kvaliteten på prototypene til et helt nytt nivå. Det er en fryd å jobbe sammen med deg.

Tusen takk Kjell Helge Løkken for at du alltid er tilgjengelig når jeg trenger hjelp og kommer med gode, kreative løsninger til problemstillingene mine. Takk for din uvurderlig hjelp med metallarbeidet under utvikling av prototypene.

Prototypene til oppheng er perfeksjonert av Bakke Stålprodukter, tusen takk for hjelpen.


Sigurd Rønningen, jeg er evig takknemlig for din verdifulle hjelp med tekster til prosjektet.


Ida Visdal Kolden - IVK Design, takk for nydelig logo og viktig bistand i grafisk arbeid.


Produktfoto av REiN produktene er tatt på gårdene Gammel-Kleppe og Nordigard Blessom i Vågå. Mange takk, Dag Lindvig og Ingunn Munch Lindvig på Gammel-Kleppe, og Ingrid Blessom, Sissel og Sigurd Blessom på Nordigard Blessom, for deres gjestfrihet og for at vi fikk tilgang til de nydelige gamle tømmerhusene på gårdene deres til produktfotograferingen.

Kirsten Visdal, tusen takk for veiledning i prosjektet og hjelp til styling under produktfotograferingen. Så trivelig å bli kjent med deg i forbindelse med dette prosjektet.


Roger Illing, takk for din hjelp med elektrisk installasjon og montering, samt kreative løsninger under hele produksjonsprosessen. Din støtte og tilstedeværelse i hverdagen min er en viktig forutsetning for å kunne gjennomføre idéene mine.

Gleder meg til videre samarbeid!

bottom of page